מחקרים רבים בשנים האחרונות מוצאים כי התזונה שלנו משחקת תפקיד משמעותי בסיכון שלנו לחלות במחלת הסרטן. דפוסי תזונה מסויימים, כגון תזונה עתירת ירקות ופירות נמצאת כמקטינה את הסיכון לחלות במחלה, ודפוסי תזונה אחרים כגון תזונה עתירת אלכוהול, סוכרים ומזונות מתועשים עלולה להגדילם.. תזונה לקויה והשמנת יתר אחראיים ליותר מ -35% ממקרי הסרטן שמאובחנים בשנים האחרונות. שרון בר גיל, נטורופתית והרבליסטית קלינית, מקדישה את זמנה לתרגום מחקרים בתחום התזונה והסרטן למתכונים, תפריטים ותבשילים שונים, ומעבירה את הידע אותו צברה במהלך השנים בהם היא מלווה את אלו המעוניינים להשתמש בתזונה כאחד הכלים להתמודדות עם סרטן כמו גם למניעה. נוסף על כך שרון מעבירה את הידע שצברה באמצעות סדנאות בישול וסדרות הרצאות בנושא "תזונה אנטי סרטנית – מהמחקר לצלחת”. לאחר עבודה של כ - 8 שנים כנטורופטית ביחידה לרפואה משלימה בסרטן, במרכז האונקולוגי דווידוף, בבית החולים בלינסון, ולא מעט לימודים והכשרות בתחום. שרון עובדת היום מהקליניקה שלה ברמת השרון ושם היא מעבירה את הידע אותו צברה במהלך השנים באמצעות ליווי אישי, קבוצתי, סדנאות בישול בריא והרצאות.
ליווי אישי של שרון בר גיל
שרון מציעה ליווי אישילמי שמעוניין להשתמש בתזונה כאחד הכלים להתמודדות עם סרטן, בין אם ככלי להפחתת סיכון לתחלואה, ובין אם ככלי נוסף להתמודדות עם המחלה במהלך טיפולים אונקולוגיים שונים. העקרונות המנחים את שרון בתוכנית הליווי האישי הם עקרונות המבוססים על מחקרים שונים שנעשו בתחום, על הקשר שבין הרגלי התזונה למחלת הסרטן, ועל תוצאותיהם.
הנחיותה של שרון מתבססות במידה רבה על ההמלצות של הארגון האמריקאי לחקר הסרטן המבוססות על צריכה מרובה של ירקות ופירות, קטניות, דגנים מלאים, והגבלת צריכת בשר אדום ומעובד, אלכוהול ומוצרים מתועים עתירי סוכרים.
סדנאות בנושאי תזונה ותחלואה
נוסף לליווי האישי מציעה שרון גם שתי סדנאות דגל לאנשים המעוניינים להרחיב את הידע שלהם לגבי היכולת להשתמש בתזונה ככלי להקטנת הסיכון לתחלואה בסרטן או לחזרתה של המחלה, וככלי נוסף להתמודדות עם המחלה עצמה.
(להרצאה מעולה של שרון בר גיל בנושא)
שרון מציעה סדנת בישול ייחודית, , בה היא מדגימה, מבשלת, ומסבירה על בישול בריא עונתי. במהלך הסדנה מודגמים כ 6-7 מתכונים שמאפשרים למשתתפים ליישם את עקרונות התזונה הבריאה אצלם במטבח בקלות ובהנאה.
הסדנה השניה היא סדרה של 4 מפגשים, המכונה "תזונה אנטי סרטנית אצלך בצלחת”. במפגשים, המוקדשים כל אחד לנושא אחר, מבצעת שרון תרגום של המחקרים בתחום התזונה האנטי סרטנית לתפריט יומי קל ונוח למימוש וליישום. כל אחד מהמפגשים מוקדש לחומרי הגלם השונים כמו: פירות וירקות, קטניות ודגנים, מוצרי חלב, מזונות על, ממתיקים וכו׳, ובכל מפגש יוצגו עקרונות קלים ופשוטים לישום והסברים לביצוע, על מנת שכל אחד מהמשתתפים יוכל לתכנן לעצמו תפריט בריא ומסודר, לבחור את חומרי הגלם הנכונים, ולבשל ארוחות בריאות, טעימות ופשוטות להכנה.
- כדאי להכיר: http://www.herbology.org.il/?CategoryID=302&ArticleID=82
- הגשמה נכונה: https://hagshama.org.il/archives/302
- לאתר הראשי של שרון: https://sharonbargil.co.il/
- לכתבות שלה: לחצו כאן